Het bekende kerstverhaal ‘A Christmas Carol’ van Charles Dickens wordt door theatermaker Samantha Janssen en componist Jarno Scholten bewerkt als locatietheater. Op 7,8,9 en 10 december 2016 zal het stuk worden opgevoerd in en om de Pannenkoekenboerderij aan de Linge die speciaal voor dit project wordt omgetoverd tot een theater.
Het verhaal van Dickens wordt ondersteund door klassieke Christmas Carols en nieuw geschreven muziek.

www.scrooge-hemmen.nl

www.stichting-music.nl

Catriona

11949339_911458988928485_5447945222803336717_n

Synopsis

Het is het jaar 950

In de familievoorstelling ‘‘Catriona prinses van de Highlands’’ neemt de goedgemutste Harlekijn je mee naar het woeste Schotland dat verdeeld is in Picten en Schotten. De volken haten elkaar en al eeuwenlang voeren zij een bittere strijd.

CatrionaCatriona, een Pictisch boerenmeisje, moet niks weten van die strijd. Ze is de nuchterheid zelve en een beetje onhandig.  Zonder dat ze het weet, beschikt ze over een bijzondere gave… Haar onhandigheid leidt tot een ongemakkelijk voorval met kroonprins Kenneth, prins der Schotten. De prins valt als een blok voor de charmes van Catriona. Hij besluit, vermomd en wel, naar Catriona te gaan om haar uit te nodigen voor het grote prinsessenbal! Op dit bal zal prins Kenneth ‘s bruid, de toekomstige koningin van Schotland, worden gekozen.

Broodjesbakker McDonald is een Pict in hart en nieren en moet helemaal niets hebben van Schotten. Zeker nu er steeds meer wetten komen die het leven voor de Picten ongemakkelijk maken. Hij is continue in de weer met plannetjes om de Schotten te verslaan, tot grote ergernis van Catriona! Wat zij van de prins vindt? Ze weet het niet, ze gaat er in ieder geval veel van praten…

Naast McDonald heeft Kenneth nog een uitdaging, namelijk Prinses Keela. Ze wil wraak op haar zuster Felicia, Koningin der Schotten. Keela vindt dat haar zoon, Prins Leesy, recht heeft op de troon. Zij smeedt dan ook snode plannen om de positie van prins Kenneth te ondermijnen. Hierbij wordt geen enkel middel geschuwd.